Bemutatkozás

Mit jelent nekem a magyar agár? Egy életformát. A szabadságot. A sebességet. A feloldódást. Az érzelmek kifejezését. A spontaneitást. A szépséget. A felülemelkedést. A helyes döntés ritka képességét. A céltudatos viselkedést. Gyógyító érintéseket. Szelíd szeretetet...immár 28 éve...

Gyerekkoromban lehetőségem volt arra, hogy részt vehessek lovas agarászaton. Magyar agarakat és angol félvéreket engedtek nyúlra. Különösen egy sárga, hatalmas termetű magyar agár kan lett felejthetetlen számomra. Azóta nem tudok szabadulni az agarak energikus és elegáns mozgásától, összetett természetétől, egyedi megjelenésétől. Első magyar agaramat egy kisállat börzén láttam meg 1990- ben, kiválasztottuk egymást. Mara akrobata ügyességű, fordulékony, hihetetlen munkabírású szuka volt. Végigkövette a lovaséveimet, nem ritkán 40-50 km-t tett meg naponta. Sosem versenyzett, de kiállításokon HCh címet ért el, volt CACIB és HFGY is. Most is belesajdul a szívem annak emlékére, ahogy Mara elindult a nyúlra. Azóta is fontos számomra, hogy agaraimban legyen "tűz", kitartás, gyorsaság és a mindenkori standardnak megfeleljenek, küllemükkel is kifejezve, hogy magyar agarak. A Vakvágta kennelt 2000-ben alapítottam, az első alom 2001-ben született.

Nincsen állat, mely jobban megérdemelné az ember tiszteletét, barátságát és szeretetét, mint a kutya.

Kapcsolat

Ha bármi kérdésed lenne a magyar agár fajtával kapcsolatban, vagy a következő alomterv érdekelne, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot! Ahogy időm engedi, úgy mindenkinek szívesen válaszolok.

Lóky Annamária
loky.annamaria@gmail.com
agar.magyar@gmail.com
+36 20 431 5363